Refugi de Sorteny

Construcció de refugi guardat de la borda de Sorteny
Pressupost: 474.534,21 €
Any execució: Octubre del 2012 fins Setembre del 2013

L’obra va consistir en reformar tot l’interior del refugi lliure de Sorteny, situat a la parròquia d’Ordino a 1.980 metres d’altura, i fer una nova edificació annexa per ampliar la capacitat del refugi i convertir-lo en guardat.

El refugi lliure original es va reformar tot respectant l’aspecte exterior. En l’interior es van habilitar cuines, una sala d’estar i una part de refugi lliure per quan la part guardada estigui tancada.

L’edifici annex construït, d’uns 200 m2 amb una planta rectangular està format per:
– 5 habitacions amb capacitat per 50 persones
– 2 banys
– 1 sala tècnica

El refugi guardat té tot tipus de facilitats i instal·lacions i destaca per tenir energia solar fotovoltaica i tèrmica.

L’ampliació efectuada té una coberta plana ajardinada que serveix de terrassa i alhora de mirador de la vall. La façana es troba impermeabilitzada i té un acabat amb llistons de fustes verticals que fan que el nou refugi quedi integrat en el Parc Natural de Sorteny